Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Indiase aardappel viskoekjes GF

Indiase aardappel-viskoekjes

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Haal de lekkerste Aziatische smaken nu zelf in huis. Dit recept is heerlijk als snack, of als hoofdgerecht bij een rijstsalade of bij de soep.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Haal de lekkerste Aziatische smaken nu zelf in huis. Dit recept is heerlijk als snack, of als hoofdgerecht bij een rijstsalade of bij de soep.

Bereiding

  1. Kook de aardappel in ca. 15 minuten beetgaar in een pan kokend water. Voeg in de laatste paar minuten de vis toe en gaar mee. Giet af en laat een paar minuten droogstomen. Doe de aardappel, de vis en de lente-ui in een kom en prak grof samen met een vork. Breng op smaak met zout en peper, roer de kerrie erdoorheen en maak zes burgertjes van het mengsel. Verdeel de papadumkruimels over een bord en wentel de viskoekjes erin. Leg de viskoekjes eventueel ca. 30 minuten in de koelkast, zodat ze wat kunnen opstijven. In de koelkast blijven ze tot een dag goed.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de viskoekjes ca. 5 minuten per zijde in, tot ze goudkleurig en gloeiend heet zijn. Serveer met salade en mangochutney en citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 194 kcal | 17 g koolhydraten | 14 g eiwit | 7 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!