
Indiase aardappel-viskoekjes
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Haal de lekkerste Aziatische smaken nu zelf in huis. Dit recept is heerlijk als snack, of als hoofdgerecht bij een rijstsalade of bij de soep.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de aardappel in ca. 15 minuten beetgaar in een pan kokend water. Voeg in de laatste paar minuten de vis toe en gaar mee. Giet af en laat een paar minuten droogstomen. Doe de aardappel, de vis en de lente-ui in een kom en prak grof samen met een vork. Breng op smaak met zout en peper, roer de kerrie erdoorheen en maak zes burgertjes van het mengsel. Verdeel de papadumkruimels over een bord en wentel de viskoekjes erin. Leg de viskoekjes eventueel ca. 30 minuten in de koelkast, zodat ze wat kunnen opstijven. In de koelkast blijven ze tot een dag goed.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de viskoekjes ca. 5 minuten per zijde in, tot ze goudkleurig en gloeiend heet zijn. Serveer met salade en mangochutney en citroenpartjes om erover uit te knijpen.










