Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

Kabeljauw met bonen en tomaat uit de oven

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Dit krokante visje met tomaat en bonen uit de oven bewijst dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit krokante visje met tomaat en bonen uit de oven bewijst dat gezond en lekker goed samen kunnen gaan.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 1 el olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Fruit er de ui en de knoflook ca. 8 minuten glazig in. Roer het venkelzaad erdoorheen en fruit ca. 1 minuut verder. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en kook ca. 15 minuten op laag vuur tot de saus iets ingedikt is. Roer de limabonen erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Leg de kabeljauwfilets in de bonensaus. Meng in een kommetje het paneermeel met de rozemarijn, de parmezaan en zout en peper naar smaak. Verdeel het mengsel over de kabeljauwfilets en bak het geheel in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Per portie: 521 kcal | 42 g koolhydraten | 46 g eiwit | 17 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!