
Kadayif-halloumibites
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Op zoek naar een lekkere snack om jezelf en anderen mee te verrassen? Deze knapperige Turkse bites zijn perfect voor elk moment. En het beste? De combinatie tussen het knapperige kadayif (dunne sliertjes filodeeg) en de zoute halloumi. Drizzle deze heerlijke dressing eroverheen en je hebt het perfecte hapje voor op de borrelplank.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pluk de slablaadjes los en was ze voorzichtig in koud water. Laat uitlekken. Roer voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar.
Snijd de halloumi in langwerpige staafj es van ca. 1 x 1 x 5 cm. Wikkel elk staafj e strak in een pluk kadayif.
Verhit ca. 1 cm olie in een ruime pan en bak de halloumipakketjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en krokant erin. Schep uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier.
Leg elk halloumipakketje in een slablaadje en leg ze allemaal op een schaal. Schep de dressing royaal eroverheen.










