Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pan met pasta arrabiata met kikkererwten, rucola, rode peper en parmezaan

Kikkererwten-arrabiata

  • Eenvoudig

  • 13 minuten bereidingstijd13 min. bereidingstijd

Snel, spicy en superlekker. Met dit recept van Jamie Oliver maak je dé perfecte doordeweekse maaltijd waar je blij van wordt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Snel, spicy en superlekker. Met dit recept van Jamie Oliver maak je dé perfecte doordeweekse maaltijd waar je blij van wordt.
Vegan?
Wil je dit vegetarische gerecht vegan maken? Laat de Parmezaanse kaas weg of vervang deze voor een veganistische kaas. Let ook op dat de lasagnevellen geen ei bevatten.

Bereiding

  1. Zet de waterkoker aan. Zet een koekenpan van 28 cm met ½ eetlepel olijfolie op matig-hoog vuur.

  2. Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Bak ze goudbruin maar houd wat peper apart als garnering.

  3. Giet de passata in de pan, voeg de kikkererwten en de helft van het vocht uit het blik toe en blijf 2 minuten regelmatig roeren, terwijl je intussen de lasagnevellen in 2 cm brede reepjes snijdt.

  4. Hak de meeste rucola grof maar houd een paar hele blaadjes apart. Doe de gesneden rucola en de pasta in de pan en giet er zoveel kokend water bij dat de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml.

  5. Laat 4 minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert, of tot de pasta het meeste water opgenomen heeft en je een mooie saus hebt. Draai het vuur uit en breng op smaak.

  6. Strooi de apart gehouden rucola en peper erover, rasp de parmezaan erbij en maak als je wil af met wat extra vierge olijfolie.

Energie: 411 kcal | Vet: 15,7 g (waarvan verzadigd: 5,5 g) | Eiwitten: 18,4 g | Koolhydraten: 46,9 g (waarvan suikers: 10,4 g) | Vezels: 4,4 g | Zout: 0,6 g

Fotografie: David Loftus

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (18 stemmen)
Uit het boek

Eet jezelf gezond

€ 29,99
cover van boek jamie oliver
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!