
Kikkererwten-arrabiata
Eenvoudig
13 minuten bereidingstijd13 min. bereidingstijd
Snel, spicy en superlekker. Met dit recept van Jamie Oliver maak je dé perfecte doordeweekse maaltijd waar je blij van wordt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Zet de waterkoker aan. Zet een koekenpan van 28 cm met ½ eetlepel olijfolie op matig-hoog vuur.
Pel de knoflook, snijd hem in dunne plakjes en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Bak ze goudbruin maar houd wat peper apart als garnering.
Giet de passata in de pan, voeg de kikkererwten en de helft van het vocht uit het blik toe en blijf 2 minuten regelmatig roeren, terwijl je intussen de lasagnevellen in 2 cm brede reepjes snijdt.
Hak de meeste rucola grof maar houd een paar hele blaadjes apart. Doe de gesneden rucola en de pasta in de pan en giet er zoveel kokend water bij dat de pasta net onder staat – ongeveer 300 ml.
Laat 4 minuten zachtjes koken, terwijl je regelmatig roert, of tot de pasta het meeste water opgenomen heeft en je een mooie saus hebt. Draai het vuur uit en breng op smaak.
Strooi de apart gehouden rucola en peper erover, rasp de parmezaan erbij en maak als je wil af met wat extra vierge olijfolie.
Eet jezelf gezond
€ 29,99











