
Kimchi miso hotpot
Gemiddeld
Koreaans eten heeft grote invloed op de Japanse keuken, zozeer zelfs dat sommige Koreaanse ingrediënten nu in bijna elke Japanse supermarkt te koop zijn. Een van deze ingrediënten is natuurlijk kimchi, de pittige gefermenteerde kool die vaak het nationale gerecht van Korea wordt genoemd. In Japan wordt het vaak gebruikt in kimchi nabe, een hotpot die kimchi gebruikt om ingrediënten in deze lichte maar pittige soep een stevige, zure-pittigezoute-umami-smaak te geven.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verhit de olie en sesamolie in een diepe (braad)pan op matig vuur en fruit de ui tot hij iets zachter is. Klop de miso erdoor en schenk de sake erbij. Voeg de dashi, kimchi, gember en mirin toe en breng aan de kook. Laat 10 tot 15 minuten zacht koken zodat de smaken kunnen intrekken. Proef en corrigeer de smaak eventueel met chilisaus en sojasaus. (Deze bouillon brengt alle ingrediënten van de soep op smaak dus hij moet vrij pittig en zout zijn.)
2. Voeg de tofu, prei, kool en paddenstoelen toe aan de pan en breng de soep weer aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten tot de groenten gaar zijn. Als je ramennoedels gebruikt, kook ze dan in de soep beetgaar; als je rijst gebruikt, schep deze dan in individuele kommen. Dien de hotpot in de pan op zodat iedereen zichzelf kan bedienen.
Vegan JapanEasy
€ 27,50










