Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
koude salade

Komkommer-avocadosalade met taco’s

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen en dep hem droog. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng de helft van het citroensap met de olijfolie. Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de avocado rondom in, draai de twee helften van elkaar en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in schijfjes.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Meng de komkommer, de tomaat, de ui, de citroenschil en de avocado met het olijfoliemengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 minuten in de oven.

  3. Roer het paprikapoeder door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Breek de tacoschelpen in grove stukken en verdeel ze over borden. Verdeel de salade over de taco’s en maak af met een lepel crème fraîche.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!