Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
koude salade

Komkommer-avocadosalade met taco’s

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen en dep hem droog. Rasp de schil van de citroen. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Meng de helft van het citroensap met de olijfolie. Snijd de komkommer en de tomaten in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de avocado rondom in, draai de twee helften van elkaar en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in schijfjes.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Meng de komkommer, de tomaat, de ui, de citroenschil en de avocado met het olijfoliemengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tacoschelpen ca. 5 minuten in de oven.

  3. Roer het paprikapoeder door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Breek de tacoschelpen in grove stukken en verdeel ze over borden. Verdeel de salade over de taco’s en maak af met een lepel crème fraîche.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)