
Komkommersalade met tonijn tataki
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Een salade die je het liefst elke dag wel wilt eten. De combinatie van frisse komkommersalade met malse tonijnsteak is om je vingers bij af te likken! Serveer als lichte maaltijd na een warme, zomerse dag.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop de sojasaus, de sesamolie en de peper in een ondiep schaaltje door elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Schroei de tonijnsteaks aan beide zijden tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Leg de tonijn in het schaaltje met de marinade en zet ca. 1 uur in de koelkast.
Draai de tonijn om en zet terug in de koelkast terwijl je de rest van de salade bereidt. Doe voor de salade alle groenten in een grote serveerkom met de gember, de sushigember en de nori.
Besprenkel met de mirin en het limoensap en voeg de koriander en de chilipeper toe. Schep om en laat ca. 20 minuten staan.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi met het korianderzaad en besprenkel met de dressing.










