Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Komkommersalade met tonijn tataki, radijs, rettich en rode peper

Komkommersalade met tonijn tataki

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Een salade die je het liefst elke dag wel wilt eten. De combinatie van frisse komkommersalade met malse tonijnsteak is om je vingers bij af te likken! Serveer als lichte maaltijd na een warme, zomerse dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Voor de salade

Voor de dressing

Een salade die je het liefst elke dag wel wilt eten. De combinatie van frisse komkommersalade met malse tonijnsteak is om je vingers bij af te likken! Serveer als lichte maaltijd na een warme, zomerse dag.
Variatietip
Liever vlees? Dan kun je de tonijn tataki ook vervangen voor beef tataki.

Bereiding

  1. Klop de sojasaus, de sesamolie en de peper in een ondiep schaaltje door elkaar. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag.

  2. Schroei de tonijnsteaks aan beide zijden tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Leg de tonijn in het schaaltje met de marinade en zet ca. 1 uur in de koelkast.

  3. Draai de tonijn om en zet terug in de koelkast terwijl je de rest van de salade bereidt. Doe voor de salade alle groenten in een grote serveerkom met de gember, de sushigember en de nori.

  4. Besprenkel met de mirin en het limoensap en voeg de koriander en de chilipeper toe. Schep om en laat ca. 20 minuten staan.

  5. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi met het korianderzaad en besprenkel met de dressing.

Per portie: 254 kcal | 9 g koolhydraten | 29 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Tara Fisher Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Ellie Jarvis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!