Kip met honing-sojaglazuur
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd met een scherp mes alle kipdijfilets tweemaal door de huid in, bestrooi met zout en peper en leg ze in een kom.
Klop de honing met de sojasaus, het citroensap, de ketchup, de gember, de knoflook, de chilivlokken en het venkelzaad. Schenk dit over de kip, zorg ervoor dat elke filet rondom bedekt is met marinade, en laat in de koelkast minstens 2-3 uur, of een nacht, marineren.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Bekleed een grote braadslee met aluminiumfolie en laat ca. 10 minuten in de oven opwarmen. Schud voorzichtig het teveel aan marinade van de kippendijen en leg ze in een enkele laag in de hete braadslee. Houd de rest van de marinade apart. Besprenkel de kip met de olie en bak ca. 10 minuten.
Schenk intussen de apart gehouden marinade in een kleine pan en breng op middellaag vuur aan de kook terwijl je regelmatig roert. Kook 7-10 minuten, of tot de marinade dik en stroperig is.
Neem de kip uit de oven en schenk het braadvocht voorzichtig van de braadslee in de pan met marinade. Kook nog ca. 5 minuten tot de saus de consistentie van dikke room heeft.
Lepel de saus over de kip, zet de braadslee nog 10-15 minuten terug in de oven, of tot de kip kleverig en mals is en het vocht helder is als je met een mes in de kip prikt. Snijd de lente-ui in de lengte in dunne reepjes en schraap eventueel met een mes over de reepjes om ze op te krullen. Bestrooi de kip met de lente-ui. Serveer warm of op kamertemperatuur met rijst en salade of gestoomde bladgroente.