Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Kurkuma-aubergines met yoghurt

Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Aantal bijgerechten
4

Ingrediƫnten

Rukmini: "Als ik Ć©Ć©n recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon mĆ³Ć©t proberen, dan zou het dit zijn (niet tegen de andere zeggen!). Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt ā€“ het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde ā€“ en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper. Probeer en ontdek het zelf."
Mealpreppen
Bak de aubergines van tevoren en warm ze op in de oven voordat je ze garneert met de yoghurt en cashewnoten.

Bereiding

  1. Wrijf de aubergineplakken in met de kurkuma en zeezoutvlokken. Zet 15 minuten opzij.

  2. Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen en voeg de cashewnoten toe. Roerbak ze 5 minuten; let goed op dat ze niet verbranden. Voeg dan de chilivlokken, een snufje zeezout en de suiker toe. Roer nog 2 minuten en laat dan op een bord glijden om af te koelen.

  3. Veeg de koekenpan schoon en voeg een flinke scheut olie toe. Bak de aubergineplakken in delen op middelhoog tot laag vuur 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en knapperig zijn; voeg tussendoor steeds wat olie toe. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

  4. Roer intussen de Griekse yoghurt en komijn door elkaar in een kom. Leg de aubergineplakken, als ze allemaal gebakken zijn, op een serveerschaal en bedek elke plak met een lepel yoghurt. Mengde ko riander met de chiliboter-cashewnoten en strooi over de aubergines. Dien meteen op.

Auteur: Rukmini Iyer Fotografie: David Loftus Fotografie portret: Emily Marthick Styling: Jo Jackson & Rukmini Iyer

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (10 stemmen)
Uit het boek

Het Groene Kookboek

€ 25,99
het groene kookboek