Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mini-brioches met sinaasappel-gemberspread

Mini-brioches met sinaasappel-gemberspread

In samenwerking met St. Dalfour
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng 300 g bloem met de gist, de suiker en het zout in de kom van een keukenmachine. Voeg de eieren en de melk toe en kneed het geheel met de deeghaken in 10-15 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Laat de machine draaien en voeg 200 g boter in 3 porties toe. Voeg pas meer boter toe als de vorige portie goed opgenomen is. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek ca. 1,5 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

  2. 2. Kneed het deeg enkele malen rustig door en doe het terug in de kom. Zet het deeg afgedekt een nacht in de koelkast. 3 Neem het deeg uit de koelkast, stort het op een met bloem bestoven werkblad en laat even rusten terwijl je de briochevormpjes invet. Verdeel het deeg in 10 gelijke delen. Vorm van 8 stukken mooie bolletjes en leg ze in de ingevette vormpjes. Verdeel de overige 2 stukken in vieren. Druk met de achterkant van een houten pollepel diepe kuiltjes in de deegbolletjes in de vormpjes. Rol van de kleine deegstukken bolletjes die je aan 1 kant een beetje plat rolt, zodat je een soort druppelvorm krijgt. Leg de kleine bolletjes met de spitse kant naar beneden in de kuiltjes.

*Heb je geen brioche- vormpjes? Je kunt de brioches ook in een muffinbakblik bakken of zelfs als losse bolletjes op een bakplaat.

Per portie: 468 kcal | 48 g koolhydraten | 4 g eiwit | 29 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)