
Naked Sinterklaastaart
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Sinterklaasavond is niet compleet zonder kruidnoten, speculaas en chocoladeletters. Met het heerlijke recept uit de feestdagenspecial van Uit Paulines Keuken verwerk je deze lekkernijen in een Sinterklaastaart. Zo wordt het pas écht een heerlijk avondje.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Mix voor de biscuitde eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel is geworden en in volume is verdriedubbeld.
Spatel de bloem, de maizena en de speculaaskruiden voorzichtig door het eimengsel. Vet een springvorm goed in met een bakspray en verhoog de randen eventueel met wat bakpapier. Giet het biscuitbeslag in de vorm.
Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als het zachtjes terugveert als je erop drukt. Laat het biscuit afkoelen.
Klop voor de vulling je de mascarpone luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker, de sinaasappelrasp en een zakje Klop-Fix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar.
De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast om op te stijven.
Snijd het biscuit 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van jam. Verdeel 1⁄3 van de vulling over de taart.
Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg de derde helft biscuit op de taart. Verdeel de vulling over de bovenkant en zijkanten. Probeer dit zo strak mogelijk af te smeren met een paletmes.
Doe de resterende vulling in een spuitzak en spuit toeven op de taart. Garneer de sinterklaastaart met het snoepgoed. Bewaar de taart tot serveren in de koelkast.









