Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
No Bake Christmas Cheesecake speculoos in een glaasje

No-bake Christmas Cheesecake met speculoos

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 5 minuten wachttijd5 min. wachttijd

Is het aan jou om een feestelijk dessert op tafel te zetten tijdens het diner? Dan is deze cheesecake in een glaasje de perfecte uitkomst! Makkelijk te maken, geen oven nodig en onwijs lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 mooie glaasjes

Lees verder na de advertentie

Is het aan jou om een feestelijk dessert op tafel te zetten tijdens het diner? Dan is deze cheesecake in een glaasje de perfecte uitkomst! Makkelijk te maken, geen oven nodig en onwijs lekker.
Serveertip
Om het geheel nog feestelijk te maken kun je een lintje om het glas doen en eventueel wat goudpoeder of vers fruit gebruiken als extra topping.

Bereiding

  1. Verkruimel de speculooskoekjes in een foodprocessor, of doe in een vriezerzakje en sla ze helemaal plat. Smelt intussen de boter in een steelpan.

  2. Houd 30 gram koekkruimels apart voor later, voeg de rest aan de boter toe en meng door elkaar.

  3. Klop in een kom de slagroom op tot deze stijf is. Klop in een andere kom de roomkaas, suiker en crème fraîche op tot een egaal mengsel en vouw met een spatel de slagroom door het roomkaas mengsel heen.

  4. Vul de glaasjes eerst met 2 a 3 eetlepels van de koekkruimels en daarna met het roomkaas mengsel. Laat nog een laagje ruimte over voor de speculoospasta.

  5. Smelt al roerend de speculoospasta in een steelpan op laag vuur. Blijf erbij, want dit duurt maar een paar seconden. Schenk de pasta over de cheesecake laag en laat dit kort uitharden in de koelkast.

  6. Garneer voor het opdienen de randen van de glaasjes met de achtergehouden koekkruimels, doe dit met een theelepel terwijl je het glas voorzichtig draait. Steek een speculooskoekje in de cheesecake ter decoratie en serveer.

Beeld en receptuur: Biscoff®

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!