Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
No bake pindakaas-cheesecake

No bake pindakaas-cheesecake

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Deze cheesecake maak je in een handomdraai en er komt geen oven bij te pas. Voor het mooiste resultaat versier je de bovenkant met wat extra geraspte of geschaafde chocolade.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediƫnten

Deze cheesecake maak je in een handomdraai en er komt geen oven bij te pas. Voor het mooiste resultaat versier je de bovenkant met wat extra geraspte of geschaafde chocolade.

Bereiding

  1. Vet een cakeblik (ca. 26×12 cm) in met olie en bekleed het met bakpapier. Laat de gelatine 3 minuten weken in koud water. Klop de roomkaas met de pindakaas en de stroop glad.

  2. Knijp de gelatine uit en doe hem in een steelpan met de melk. Verwarm op laag vuur tot de gelatine opgelost is. Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel. Schenk het mengsel in het cakeblik.

  3. Smelt de boter en 100 g chocolade in een pan op laag vuur. Doe de biscuits in een grote zak en vermaal ze met een deegroller tot kruimels. Roer de kruimels door de gesmolten chocolade.

  4. Verdeel het chocolade-koekmengsel over de cheesecakevulling in het bakblik zodat er een dun, gelijkmatig laagje ontstaat. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

  5. Stort de cheesecake ondersteboven op een snijplank en versier de bovenkant met wat extra geraspte of geschaafde chocolade. Snijd met een scherp mes in plakken en serveer.

Per portie: 492 kcal | 33 g koolhydraten | 12 g eiwit | 34 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

2.9 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!