Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
No bake pindakaas-cheesecake

No bake pindakaas-cheesecake

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een cakeblik (ca. 26×12 cm) in met olie en bekleed het met bakpapier. Laat de gelatine 3 minuten weken in koud water. Klop de roomkaas met de pindakaas en de stroop glad.

  2. Knijp de gelatine uit en doe hem in een steelpan met de melk. Verwarm op laag vuur tot de gelatine opgelost is. Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel. Schenk het mengsel in het cakeblik.

  3. Smelt de boter en 100 g chocolade in een pan op laag vuur. Doe de biscuits in een grote zak en vermaal ze met een deegroller tot kruimels. Roer de kruimels door de gesmolten chocolade.

  4. Verdeel het chocolade-koekmengsel over de cheesecakevulling in het bakblik zodat er een dun, gelijkmatig laagje ontstaat. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

  5. Stort de cheesecake ondersteboven op een snijplank en versier de bovenkant met wat extra geraspte of geschaafde chocolade. Snijd met een scherp mes in plakken en serveer.

Per portie: 492 kcal | 33 g koolhydraten | 12 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Polly Webster Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)