![No bake pindakaas-cheesecake](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2021/12/Cheesecake-knife-1344x908-1344x908-c-default.jpg)
No bake pindakaas-cheesecake
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Vet een cakeblik (ca. 26×12 cm) in met olie en bekleed het met bakpapier. Laat de gelatine 3 minuten weken in koud water. Klop de roomkaas met de pindakaas en de stroop glad.
Knijp de gelatine uit en doe hem in een steelpan met de melk. Verwarm op laag vuur tot de gelatine opgelost is. Roer het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel. Schenk het mengsel in het cakeblik.
Smelt de boter en 100 g chocolade in een pan op laag vuur. Doe de biscuits in een grote zak en vermaal ze met een deegroller tot kruimels. Roer de kruimels door de gesmolten chocolade.
Verdeel het chocolade-koekmengsel over de cheesecakevulling in het bakblik zodat er een dun, gelijkmatig laagje ontstaat. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Stort de cheesecake ondersteboven op een snijplank en versier de bovenkant met wat extra geraspte of geschaafde chocolade. Snijd met een scherp mes in plakken en serveer.