Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel Ʃn ook nog eens erg lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de dressing

Lees verder na de advertentie

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel Ʃn ook nog eens erg lekker!
Tip
Wil je er zeker van zijn dat dressing goed blijft plakken? Meng deze dan met de pasta wanneer die nog warm is. Dan absorbeert de pasta de dressing beter en trekken de smaken er goed in

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem af met koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Doe de ingrediƫnten voor de dressing in een kleine foodprocessor en draai tot een glad geheel. Giet de dressing in een grote kom. Voeg de pasta, de garnalen en veel zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.

  3. Voeg de feta, de basilicum en de rucola toe en serveer direct.

Per portie: 550 kcal | 56 g koolhydraten | 28 g eiwit | 23 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate MediaĀ  Receptuur: Janine RatcliffeĀ  Foto’s: Ant Duncan Ā Styling: Katja Harding-Irmer Ā Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (10 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!