Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Orzo met chili-honinghalloumi

Orzo met chili-honinghalloumi

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Donna Hay: "Elke hap van deze salade is zo lekker. Zachte orzo, peperige rucola, zoete krenten en geroosterde amandelen… Maak af met smeltende chili-honinghalloumi en je hebt de perfecte maaltijd!"

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de chili-honinghalloumi

Lees verder na de advertentie

Donna Hay: "Elke hap van deze salade is zo lekker. Zachte orzo, peperige rucola, zoete krenten en geroosterde amandelen… Maak af met smeltende chili-honinghalloumi en je hebt de perfecte maaltijd!"
Tip van Donna
De chili-honinghalloumi is warm het lekkerst. Wil je deze salade van tevoren bereiden, maak dan de rest van de salade en zet in de koelkast. Bak vlak voor het opdienen de halloumi zodat de salade op zijn allerlekkerst is!

Bereiding

  1. Kook de orzo 8 minuten in een grote pan gezouten water, of tot de pasta al dente is. Giet af en spoel af onder de koude kraan. Zet apart.

  2. Verhit voor de chili-honinghalloumi een grote antiaanbakpan op matig-hoog vuur. Schenk de olie erin, voeg de halloumi toe en bak 3 minuten, of tot de kaas rondom goudkleurig is. Haal de pan van het vuur. Roer de honing en chilivlokken erdoor en zet apart.

  3. Roer het citroensap, de olie, mosterd en zout en peper door elkaar.

  4. Doe de orzo in een dienschaal. Schep de rucola, munt, amandelen, krenten en het citroenmengsel erdoor.

  5. Schep de chili-honinghalloumi erop en serveer.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Too Easy – Donna Hay

€ 32,50
Too easy donna hay
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!