
Paprika met pittige paneer
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 140°C.
Meng 40 gram van de maizena, de bloem, ½ theelepel zout, ½ theelepel gemalen zwarte peper, de baking soda en 1 theelepel sesamolie in een ruime kom. Voeg geleidelijk 100 à 125 milliliter water toe en klop tot een stevig beslag.
Wentel de paneerblokjes door het beslag. Laat even uitlekken zodat er geen overtollig beslag in de hete olie terechtkomt. Frituur de paneerblokjes in porties in 6 à 8 minuten rondom goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Fruit de knoflook, gember en de rawitpeper 1 minuut. Voeg de ui, paprika en de lenteuitjes (bewaar wat van het groen ter garnering) toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Voeg dan de sojasaus, ketchup, chilisaus, azijn, het resterende zout, de gemalen zwarte peper en de suiker toe en roer door.
Meng in een kommetje de resterende maizena met 100 milliliter water tot een papje. Voeg toe aan de wok en roer goed door. Voeg ook de gefrituurde paneerblokjes toe en meng goed door elkaar. Serveer meteen en geef er eventueel cocktailprikkers bij.