Pina colada taartje met fruitmousse
Uitdagend
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Patissier Meike Schaling van Petit Gâteau in Amsterdam maakte in samenwerking met Roberta Pagnier dit heerlijke recept voor een pina colada taartje met fruitmousse. Uitdagend én ontzettend lekker!
Bereiding
Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en het mespunt zout in een kom.
Breek de koude roomboter in stukjes en verdeel deze over de droge ingrediënten.
Wrijf de roomboter en de droge ingrediënten net zo lang totdat een kruimelig deeg ontstaat.
Kluts het ei.
Giet 15 g ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe of als het deeg daarentegen te droog is, voeg dan een paar druppels ei toe.
Verpak de deegbal in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.