Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pina colada taartje met fruitmousse

Pina colada taartje met fruitmousse

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Voor het deeg

Voor de panna cotta

Voor de karamelvulling

Voor de fruitmousse

Patissier Meike Schaling van Petit Gâteau in Amsterdam maakte in samenwerking met Roberta Pagnier dit heerlijke recept voor een pina colada taartje met fruitmousse. Uitdagend én ontzettend lekker!

Bereiding

  1. Doe de bloem, poedersuiker, amandelmeel en het mespunt zout in een kom.

  2. Breek de koude roomboter in stukjes en verdeel deze over de droge ingrediënten.

  3. Wrijf de roomboter en de droge ingrediënten net zo lang totdat een kruimelig deeg ontstaat.

  4. Kluts het ei.

  5. Giet 15 g ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe of als het deeg daarentegen te droog is, voeg dan een paar druppels ei toe.

  6. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg een uur in de koelkast.

Receptuur: Meike Schaling van Petit Gâteau Fotografie: Vanessa Dawson van Culinessa

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)