Pistache-ricottacakejes
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet het muffinbakblik in met koude boter. Klop de ricotta met het vanilleextract, de citroenschil en 1 el poedersuiker glad. Hak 20 g pistachenoten grof.
Maal 30 g pistachenoten met de bloem in een keukenmachine zeer fijn. Meng het pistachemengsel met het amandelmeel en 125 g poedersuiker.
Klop de eiwitten met een handmixer tot pieken. Roer het eiwit en de gesmolten boter voorzichtig door het notenmengsel. Verdeel het beslag over de holtes van het muffinbakblik. Schep telkens 1 el van het ricottamengsel bovenop het beslag. Maak af met een stuk perzik, wat gehakte pistachenoten en 1el poedersuiker. Bak de cakejes 20-23 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn – als je het controleert met een prikker, prik dan aan de zijkant omdat in het midden de ricotta zit.
Laat de cakejes ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem de cakejes uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.