Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pittige scampi met zureroomdip op een schaal

Pittige scampi met frisse zureroomdip

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Niets zo lekker als een goede borrelhap. Deze maak je eenvoudig van tevoren klaar, zodat je hem meteen kunt serveren wanneer je gasten arriveren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Niets zo lekker als een goede borrelhap. Deze maak je eenvoudig van tevoren klaar, zodat je hem meteen kunt serveren wanneer je gasten arriveren.
Serveertip
Shake een paar heerlijke cocktails, zet deze snack op tafel en het feest kan meteen beginnen!

Bereiding

  1. Bak de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer intussen de specerijenmix, het paprikapoeder, het uienpoeder, de suiker, de limoenschil en een flinke snuf zeezout door elkaar.

  2. Roer de helft van het specerijenmengsel door de zure room. Roer de helft van het limoensap erdoorheen.

  3. Doe de scampi in een grote kom en besprenkel met de rest van het limoensap. Bestrooi met het specerijenmengsel en schep om om alles te bedekken. Serveer op een schaal met de zureroomdip.

Per portie: 198 kcal | 17 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!