
Plantaardige steakpuntjes met kruidenboter en kaaspuree
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Zin in een klassieke AVG, maar dan vegetarisch? Vervang de biefstuk dan eens door de plantaardige steakpuntjes van Planted! Met een klontje kruidenboter gaan ze geweldig samen met de kaas-aardappelpuree en spruitjes.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe voor de geroosterde spruitjes de spruitjes, de knoflook, de olie, zout en peper in een kom en meng goed met elkaar.
Verdeel de spruiten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 minuten in de oven; schep af en toe om. Kook intussen voor de puree de aardappels in ca. 20 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
Giet de aardappels af en laat droogstomen. Knijp door een pureeknijper of stamp goed fijn met een pureestamper. Roer de lauwwarme melk, de kaas en de boter erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd warm.
Bereid de steakpuntjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kruidenboter erbij, laat rustig smelten en zwenk de puntjes erdoorheen.
Serveer de puree samen met de gebakken steakpuntjes en gegrilde spruiten. Bestrooi met de granaatappelpitten, de gehakte walnoten en de verse peterselie.










