Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pruimengranita met gember en sake

Pruimengranita met gember en sake

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Schil de pruimen en ontpit ze – je hebt ca. 400 g vruchtvlees nodig. Doe de pruimen met de stemgember in een blender en maal glad. Roer de suiker door de sake tot hij grotendeels is opgelost en voeg samen met de gembersiroop toe aan de blender. Maal glad.

  2. Doe het mengsel in een grote bakplaat met opstaande rand die in de diepvries past en zet ca. 45 minuten in de diepvries. Schraap het bevroren mengsel met een vork tot ijskruimels en zet terug in de diepvries. Vries nog ca. 30 minuten in en schraap opnieuw met een vork – je moet zachte, kleine brokjes hebben. Serveer in gekoelde glazen.

Per portie: 96 kcal | 19 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Jake Fenton

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!