Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ravioli met eidooier en saffraanboter

Ravioli met eidooier en saffraanboter

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Anne: "Het maken van deze ravioli is niet zo moeilijk als het lijkt, maar je moet wel secuur te werk gaan. Én de tijd te nemen. Zo moet de vulling goed gekoeld zijn, zodat hij stevig genoeg is om als ‘dijkje’ te fungeren. De eidooier laat je voorzichtig in dat dijkje vallen. En na het vullen duw je de ravioli goed dicht. Kook niet te lang, want je wilt dat het eigeel eruit loopt wanneer je de ravioli doorsnijdt. Dat is het leukste van deze pasta!”

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Voor het pastadeeg

Voor de vulling

Voor de saffraanboter

Anne: "Het maken van deze ravioli is niet zo moeilijk als het lijkt, maar je moet wel secuur te werk gaan. Én de tijd te nemen. Zo moet de vulling goed gekoeld zijn, zodat hij stevig genoeg is om als ‘dijkje’ te fungeren. De eidooier laat je voorzichtig in dat dijkje vallen. En na het vullen duw je de ravioli goed dicht. Kook niet te lang, want je wilt dat het eigeel eruit loopt wanneer je de ravioli doorsnijdt. Dat is het leukste van deze pasta!”

Bereiding

  1. Zet voor de vulling een pan op middelhoog vuur en laat daarin de spinazie slinken. Rasp de grana padano fijn.

  2. Maal in een blender of keukenmachine de spinazie, de grana padano, de ricotta, een snufje zout en de nootmuskaat tot een glad geheel. Spatel de vulling in een spuitzak en leg een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.

  3. Stort voor het pastadeeg de bloem uit op je werkblad. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng en kneed tot een elastische bal. Pak in in huishoudfolie en leg minimaal een half uurtje aan de kant op kamertemperatuur.

  4. Haal de pasta uit de koelkast en bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen. Rol het deeg uit met een deegrol (mattarello) of een pastamachine tot 1 mm dikte.

  5. Neem de ricottavulling uit de koelkast en spuit 6 rondjes over het eerste pastavel. Breek een ei en neem de eierdooier in je hand en laat langzaam in het spinazie-ricottarondje glijden. Herhaal met de overige eieren. Maak de randjes van de pasta rond de vulling een beetje nat. Drapeer het andere pastavel erover en druk goed aan met je vingers, zodat het ei straks niet uit de ravioli kan lopen.

  6. Neem een serveerring of een glas met een diameter van ongeveer 8 centimeter en snijd rondjes uit de pasta. Druk nogmaals goed de randen aan. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook daarin de ravioli in 2,5 minuut gaar.

  7. Smelt ondertussen voor de saffraanboter de boter in een pan en voeg de saffraan, een scheutje citroensap, de extra vierge olijfolie en een snufje zout toe. Haal de pasta uit de pan en wentel voorzichtig in de saffraanboter. Serveer direct.

Per portie: 568 kcal | 39 g koolhydraten | 27 g eiwit | 332 g vet

Receptuur: Sarah Puozzo Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexstyling & S’usi Gastro Studio

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!