Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Risi e bisi-gratin

Risi e bisi-gratin

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een pan en bak er de rijst in tot hij glazig wordt. Voeg voldoende hete bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de rijst in ca. 20 minuten rustig garen en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Roer de doperwten en de hamblokjes door de rijst en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de rijst in een ingevette ovenschaal. Rasp de gruyère en snijd de mozzarella fijn. Verdeel de kaas over de rijst en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Per portie: 622 kcal | 71 g koolhydraten | 31 g eiwit | 22 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!