Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Risi e bisi-gratin

Risi e bisi-gratin

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook. Verhit de olie in een pan en bak er de rijst in tot hij glazig wordt. Voeg voldoende hete bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de rijst in ca. 20 minuten rustig garen en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Roer de doperwten en de hamblokjes door de rijst en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de rijst in een ingevette ovenschaal. Rasp de gruyère en snijd de mozzarella fijn. Verdeel de kaas over de rijst en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven.

Per portie: 622 kcal | 71 g koolhydraten | 31 g eiwit | 22 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie