Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Runderstoof met paddenstoelen en cobbler

Runderstoof met paddenstoelen en cobbler

In samenwerking met Irish Beef
  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor de cobblers

Bereiding

  1. 1 Haal het vlees ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. 2. Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige braadpan en bak er de pancetta enkele minuten in uit. Haal de pancetta uit de pan en houd apart. Bak het vlees in het bakvet rondom bruin en bestrooi met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.

  3. 3. Fruit in dezelfde pan de bleekselderij, de winterpeen, de ui en de knoflook ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet het bier, de HP sauce en de bouillon erbij en schraap alle aanbaksels van de bodem los met een houten lepel.

  4. 4. Doe de pancetta en het vlees terug in de pan en roer goed door. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met een deksel schuin op de pan ca. 2 uur rustig stoven tot het vlees zacht is.

  5. 5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Voeg de pastinaak en de kastanjechampignons toe aan de pan en stoof ca. 10 minuten verder. Roer de maizena met 1 el koud water glad en roer het papje door de stoof. Kook nog 1-2 minuten tot de saus gebonden is. Haal de pan van het vuur.

  6. 6. Meng voor de cobbler het bakmeel, de specerijen en de rozemarijn in een grote kom. Voeg de boter en de geraspte kaas toe en meng met je vinger toppen door het meel tot een kruimelig deeg. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf kneden tot er een plakkerig deeg ontstaat. Draai met natte handen 6 balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat. Leg de balletjes boven op de stoof, zet de braadpan in de oven en bak zonder deksel 30- 40 minuten tot de cobblers lichtbruin en gaar zijn. Garneer met de peterselie.

Per portie: 692 kcal | 37 g koolhydraten | 45 g eiwit | 39 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)