
Salade met geglazuurd spek en abrikozendressing
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Of je deze salade nu serveert bij de brunch, als bijgerecht of als lichte maaltijd, hij is hoe dan ook een hit! De zoete smaak van abrikoos combineert heerlijk met de geglazuurde spek. Met wat nootjes en kaas erbij is deze salade compleet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Roer voor de dressing alle ingrediënten behalve de olijfolie in een kom goed door elkaar. Voeg al roerend geleidelijk de olijfolie toe.
Neem 8 mooie, grote bladeren van de romainesla. Was in ruim koud water. Snijd de rest van de sla grof en was ook. Laat goed uitlekken.
Neem de perziken uit de siroop en snijd ze in partjes van ca. 2 cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes spek en de perziken erop.
Bestrijk het spek en de perziken met de abrikozenjam en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven, tot het spek knapperig is en de perziken geroosterd zijn. Draai het spek om en bak nog 5-10 minuten.
Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de gesneden sla met de mozzarella en de dressing. Verdeel de hele slabladeren over een schaal en leg de salade erop.
Verdeel het krokante spek en de geroosterde perziken over de salade. Hak de hazelnoten grof en strooi erover.









