Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Sandwich met biefstuk, lente-ui en miso-mayonaise

Sandwich met biefstuk, lente-ui en miso-mayonaise

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de marinade

Voor de miso-mayonaise

Bereiding

  1. Neem een bak of schaal die groot genoeg is om beide biefstukken naast elkaar in te leggen. Doe voor de marinade de miso in de bak en meng alle andere ingrediënten erdoor tot een marinade. Leg de biefstukken in de marinade en draai ze een paar keer om. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 1 uur in de koelkast.

  2. Klop voor de mayonaise de eidooier en de mosterd met een elektrische mixer in een kom. Voeg, terwijl je blijft kloppen, heel langzaam, druppelsgewijs de olie toe. Wacht tot elke druppel is opgenomen en het mengsel dikker wordt voordat je de volgende druppel toevoegt. Zodra het dikker wordt kun er je iets meer olie tegelijk bijschenken. Voeg de knoflook, de miso en de rijstazijn toe. Breng op smaak met limoensap en voeg de rode peper toe. Dek de mayonaise af en houd apart (zet afgedekt in de koelkast als je de mayonaise ruim van tevoren maakt). Je maakt meer mayonaise dan je nodig hebt, maar je kunt hem afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren.

  3. Haal de gemarineerde biefstukken ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot hij heel heet is. Haal de biefstukken uit de marinade en schud het teveel aan marinade eraf. Bak de biefstukken 30 seconden per kant in de pan, draai dan het vuur lager en bak nog 2 minuten (voor rare, of langer naar wens). Draai ze regelmatig om en schenk er wat van de overgebleven marinade over. Houd apart om te laten rusten. Maak de pan schoon.

  4. Warm de ciabatta op in de oven en snijd horizontaal door. Bestrijk de onderste helften met een flinke klodder mayonaise en verdeel de spinazie erover.

  5. Verhit de koekenpan opnieuw en bestrijk de lente-uitjes met olie. Bak ze op middelhoog vuur ca. 10 minuten of tot de binnenkant gaar is, terwijl je ze continu omdraait. Ze zullen uit elkaar vallen, maar dat is niet erg. Laat ze in ieder geval niet verbranden.

  6. Snijd de biefstukken in dikke plakken (of laat ze heel) en leg ze op de spinazie. Garneer met de lente-uitjes en het sesamzaad en leg de bovenkant van het ciabattabrood erop. Serveer direct.

Per portie: 988 kcal | 68 g koolhydraten | 51 g eiwit | 55 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Maja Smend Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Sarah Birks

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)