Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
sandwich met gerookte kip, appel en mosterddressing

Sandwich met gegrilde kip, appel en mosterddressing

In samenwerking met Maille
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De saus maakt of breekt het broodje. Maar iedereen weet: met mosterd kan het haast niet fout gaan. Zeker niet in combinatie met kip en appel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

De saus maakt of breekt het broodje. Maar iedereen weet: met mosterd kan het haast niet fout gaan. Zeker niet in combinatie met kip en appel.

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Schuif de kolen naar één kant van de barbecue zodat je aan de andere kant een koelere zone met indirecte hitte hebt. Wrijf de kipfilets in met de olie en bestrooi met
    zout en peper. Gril de kipfilets op directe hitte op de barbecue ca. 3 minuten per zijde tot je mooie grillstrepen hebt. Schuif de kip naar de zone met indirecte hitte en gril 5-7 minuten verder tot de kip gaar is. Of verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak er de kipfilets ca. 5 minuten per kant in tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. Controleer eventueel de kerntemperatuur: deze moet 75°C zijn. Leg de gegrilde kipfilets op een bord en laat rusten onder aluminiumfolie.

  2. Roer alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Snijd de kipfilet in plakjes. Bestrijk de sneetjes brood met de mayonaise. Beleg 4 sneetjes met de witlof, de bleekselderij , de appel en de kipfilet. Schep er royaal de dressing overheen. Maak af met de uienringen en de andere sneetjes brood.

Per portie: 525 kcal | 63 g koolhydraten | 36 g eiwit | 14 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!