Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Sliptong met zeekraal en salsa verde

Sliptong met zeekraal en salsa verde

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. halveer de jalapeƱopeper en verwijder de zaadlijsten. Was de jalapeƱo en snijd hem in stukjes. Was de koriander en de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Maal in de keukenmachine of blender de koriander, de munt, de jalapeƱo en de knoflook fijn. Maal het limoensap en de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Was de zeekraal en laat hem goed uitlekken. Wentel de sliptongen in de bloem. Verhit 3 el boter in een grote koekenpan en bak er de sliptongen in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in. stoof de zeekraal kort met 1 el boter.

  3. Verdeel de zeekraal en de sliptongen over borden en verdeel er de salsa en de zoete chilisaus overheen.

Per portie: 547 kcal | 19 g koolhydraten | 51 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!