Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Sliptong met zeekraal en salsa verde

Sliptong met zeekraal en salsa verde

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel en snipper de knoflook. halveer de jalapeñopeper en verwijder de zaadlijsten. Was de jalapeño en snijd hem in stukjes. Was de koriander en de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Maal in de keukenmachine of blender de koriander, de munt, de jalapeño en de knoflook fijn. Maal het limoensap en de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. 2. Was de zeekraal en laat hem goed uitlekken. Wentel de sliptongen in de bloem. Verhit 3 el boter in een grote koekenpan en bak er de sliptongen in ca. 4 minuten per zijde goudbruin in. stoof de zeekraal kort met 1 el boter.

  3. 3. Verdeel de zeekraal en de sliptongen over borden en verdeel er de salsa en de zoete chilisaus overheen.

Per portie: 547 kcal | 19 g koolhydraten | 51 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)