Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Smashburger met youghurt, feta, tomaat, peterselie, sla, ui, komkommer.

Smashed merguez

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Smashed burgers zijn tegenwoordig razend populair – en wij begrijpen helemaal waarom! Met wat frisse toppings wordt het een burger om je vingers bij af te likken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
1

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Smashed burgers zijn tegenwoordig razend populair – en wij begrijpen helemaal waarom! Met wat frisse toppings wordt het een burger om je vingers bij af te likken.
Serveertip
Meng 100 ml Griekse yoghurt met 2 el mayonaise, 1 limoen, 10 cm geraspte komkommer, 1 el olijfolie, 2 el fijngesneden bieslook en een flinke snuf peper en zout. Schep hier 3 tl harissa in en serveer dit in een bakje naast de burger. Dip nu je burger tot de helft in die gezonde saus en val aan!

Bereiding

  1. Haal het vlees uit de worstjes en vorm er twee balletjes van. Gebruik voor elk balletje twee worstjes.

  2. Doe wat olie in een koekenpan en leg er een balletje in. Druppel er nog wat olie over, leg er een stukje bakpapier op en plet het balletje met de onderkant van een pan tot een dunne burger.

  3. Bak op hoog vuur 2 minuten per kant. Herhaal dit met het andere balletje.

  4. Snijd de kaas-uienbol doormidden en toast in de oven of grillpan.

  5. Stapelen maar: begin met een broodje, muhamarra, yoghurt, sla, komkommer, tomaat, de burgers, muhamarra, yoghurt, feta, ui en peterselie. Enjoy!

Serveertip
Combineer met een frisse salade als bijgerecht.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

F*cking Lecqer

€ 29,99
Fcking lecqer Daan van der Lecq kookboek
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!