Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Somen

  • Gemiddeld

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. 1          Breng de dashi aan de kook met de sojasaus, de mirin en de suiker. Laat afkoelen. Kook de somen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.

  2. 2            Verdeel de somen over 4 kommen met wat bouillon. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes. Snijd de nori in dunne reepjes. Verdeel de komkommer, de bosuitjes en de nori over de somen. Giet de rest van de bouillon eroverheen. Serveer met wasabi.

Per portie: 230 kcal | 42 g koolhydraten | 9 g eiwit | 2 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!