Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

Spaghetti met grote garnalen, cherrytomaten en basilicum

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt. Gebruik naar smaak meer of minder chilivlokken om de pasta de gewenste pittigheid te geven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze easy pasta met garnalen is zo gemaakt. Gebruik naar smaak meer of minder chilivlokken om de pasta de gewenste pittigheid te geven.
Tip
Serveer met wat extra blaadjes basilicum. Wil je er liever wat meer groenten bij? Laat dan wat spinazie of snijbiet in de saus slinken.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur en bak er de knoflook met de chilivlokken 2-3 minuten in. Voeg de cherrytomaten toe en bak 3-4 minuten verder tot ze zacht beginnen te worden. Blus af met de wijn en laat ca. 5 minuten inkoken.

  2. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet de spaghetti af, maar bewaar een klein kopje kookvocht.

  3. Voeg de basilicumblaadjes en de garnalen toe aan de koekenpan. Breng het geheel op smaak met zout en peper en verhit kort verder tot de garnalen roze kleuren. Roer de boter erdoorheen. Voeg de spaghetti en een scheut kookvocht toe, schep alles goed door elkaar en serveer.

Per portie: 603 kcal | 80 g koolhydraten | 33 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (30 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!