
Sticky kip-chorizospiesjes met olijfolieplatbrood
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Malse kip en pittige chorizo, gegrild op de barbecue, zorgen samen voor een onweerstaanbare combinatie. Serveer ze met zacht olijfolieplatbrood voor een smaakvol en gezellig gerecht om te delen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Klop de olie, de azijn, de tijm, het paprikapoeder, de knoflook, 2⁄3 van de honing en flink wat zwarte peper door elkaar. Schenk 3⁄4 van de marinade over de kip en chorizo en houd de rest apart.
Laat minimaal 2 uur, maar het liefst een nacht, marineren. Klop de rest van de honing door de apart gehouden marinade.
Meng voor het platbrood de bloem, de olijfolie, het zout en de gist in een grote kom met elkaar. Voeg het water toe en kneed tot een grof deeg.
Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed ca. 10 minuten, tot het glad en elastisch is. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en dek af. Laat ca. 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
Kneed het deeg kort door en verdeel in 16 balletjes van ca. 140 g. Rol elk balletje tot een paar mm dik en ca. 20 cm breed uit.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de deeglapjes 3-4 minuten, tot ze van onderen goudkleurig zijn en er grote bubbels ontstaan.
Draai om en bak nog 1-2 minuten tot het platbrood lichtgoud is. Houd de platbroden warm in een oven op lage temperatuur of in aluminiumfolie op de barbecue.
Rijg de kip, de chorizo en de pepers aan de metalen spiesen en bestrooi met zout. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn of verhit de grill van de oven middelhoog.
Gril de spiesjes 8-10 minuten tot de kip gaar is; draai ze elke paar minuten om. Bestrijk bij het draaien de spiesjes met de rest van de marinade. Gebruik een vork om het vlees en de pepers van de spiesjes op de platbroden te doen.










