
Supergroene tofucurry
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Er gaat niets boven een heerlijk bord comfortfood. Deze curry is gezond, simpel en verrassend lekker. Probeer zelf maar!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Dep de tofu droog met keukenpapier. Verhit de helft van de olie in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur en frituur de tofu 3-4 minuten erin, of tot hij rondom goudkleurig is.
Neem de tofu met een visspatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak het korianderzaad, het komijnzaad en de kardemom 2-3 minuten erin, tot ze poppen.
Voeg de gember, de ui en de knoflook toe en bak nog 10-12 minuten, tot ze aan de randjes goudkleurig zijn. Draai het vuur laag, voeg de spinazie hand voor hand toe en laat tussendoor al roerend slinken. Neem de pan van het vuur.
Doe het spinaziemengsel, de koriander en het water in een blender en pureer helemaal glad. Schenk het mengsel terug in de pan en breng op smaak met zout. Breng zachtjes aan de kook.
Voeg de gefrituurde tofu toe en verhit 4-5 minuten mee, tot de tofu goed warm is. Breng op smaak en lepel over de zilvervliesrijst. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer.










