Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
tajine met kikkererwten

Tajine met kikkererwten en aardappel

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote, zware koekenpan. Bak de ui en de knoflook ca. 10 minuten met het deksel op de pan, tot ze zacht zijn. Voeg de kurkuma, de komijn, de kaneel, het paprikapoeder en het korianderzaad toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de tomaten, de honing, de aardappels en de bouillon toe en kook 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan, of tot de aardappels beetgaar zijn.

  2. Voeg de kikkererwten toe en kook nog ca. 5 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en roer tot de spinazie is geslonken. Serveer de tajine met de koriander en het amandelschaafsel eroverheen gestrooid.

Per portie: 251 kcal | 30 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)