Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tempura van enoki met gochujangmayo

Tempura van enoki met gochujangmayo

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

De Japanse keuken is wereldberoemd en wat ons betreft is dat helemaal terecht. Dit recept is ideaal als snack of bijgerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de gochujangmayo

Benodigdheden

  • keukenthermometer

Lees verder na de advertentie

De Japanse keuken is wereldberoemd en wat ons betreft is dat helemaal terecht. Dit recept is ideaal als snack of bijgerecht.

Bereiding

  1. Roer alle ingrediënten voor de gochujangmayo door elkaar en schep in een serveerschaaltje.

  2. Snijd ca. 1 cm van de onderkant van de enoki en gooi deze weg. Trek de paddenstoeltjes in porties uit elkaar.

  3. Roer ⅔ van de tempurabloem en het water door elkaar tot een glad beslag; voeg zo nodig extra water toe.

  4. Verhit in een pan de olie tot 180°C. Wentel de enoki door ⅓ van de bloem en vervolgens door het beslag.

  5. Laat voorzichtig zakken in de olie en frituur tot ze lichtbruin zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de enoki met de gochujangmayo.

Per portie: 462 kcal | 65 g koolhydraten | 9 g eiwit | 19 g vet

Fotografie en receptuur: Heske Knoppers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!