Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tomaten-limoensalade met gember en knoflook op een bord met honing

Tomaten-limoensalade met krokante gember, chilipeper en knoflook

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

In dit recept krijgen de tomaten onwijs veel smaak en dankzij de de gember, chilipeper en knoflook ook nog eens een lekkere pit. Simpel, maar echt onwijs lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

In dit recept krijgen de tomaten onwijs veel smaak en dankzij de de gember, chilipeper en knoflook ook nog eens een lekkere pit. Simpel, maar echt onwijs lekker!

Bereiding

  1. Doe de tomaten in een grote kom en roer de helft van de sjalot, de vissaus, de suiker, het limoensap en een flinke snuf zout erdoorheen. Laat ca. 15 minuten staan.

  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan op laag vuur. Bak de rest van de sjalot, de chilipeper, de knoflook en de gember al roerend 3-4 minuten erin, tot ze krokant en goudkleurig zijn.

  3. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

  4. Doe het tomatenmengsel op een serveerschaal. Bestrooi met de munt, het krokante sjalotmengsel en de limoenschil. Besprenkel met de honing en serveer direct.

Per portie: 164 kcal | 11 g koolhydraten | 3 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Fotografie: Chelsea Bloxsome Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!