
Tomaten-waterijsje
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Dit recept is perfect voor wanneer je niet een hele grote zoetekauw bent, maar wel trek hebt in een verkoelend ijsje. Geloof ons maar wanneer we zeggen dat je deze ijsjes echt eens geprobeerd moet hebben!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de schil van de tomaten kruislings in. Overschenk de tomaten met kokend water en laat ca. 10 seconden staan. Koel de tomaten in koud water en pel er de schil af. Pureer de helft van de tomaten met het tomatensap, het citroensap, de mosterd en de worcestersaus met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de overige tomaten en verdeel ze over de ijsvormpjes. Schenk het tomatenmengsel erop en steek de stokjes erin. Laat de waterijsjes minimaal 24 uur bevriezen in de vriezer.









