Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Tomaten-waterijsje

Tomaten-waterijsje

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Dit recept is perfect voor wanneer je niet een hele grote zoetekauw bent, maar wel trek hebt in een verkoelend ijsje. Geloof ons maar wanneer we zeggen dat je deze ijsjes echt eens geprobeerd moet hebben!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Dit recept is perfect voor wanneer je niet een hele grote zoetekauw bent, maar wel trek hebt in een verkoelend ijsje. Geloof ons maar wanneer we zeggen dat je deze ijsjes echt eens geprobeerd moet hebben!
Cherrytomaten
Cherrytomaten zijn van zichzelf vrij zoet en daarom de ideale basis voor dit recept. Zorg er dan wel voor dat je echt goede kwaliteit tomaten koopt voor het beste resultaat.

Bereiding

  1. Snijd de schil van de tomaten kruislings in. Overschenk de tomaten met kokend water en laat ca. 10 seconden staan. Koel de tomaten in koud water en pel er de schil af. Pureer de helft van de tomaten met het tomatensap, het citroensap, de mosterd en de worcestersaus met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Halveer de overige tomaten en verdeel ze over de ijsvormpjes. Schenk het tomatenmengsel erop en steek de stokjes erin. Laat de waterijsjes minimaal 24 uur bevriezen in de vriezer.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!