
‘Tonijn’ van watermeloen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Tonijn van watermeloen? Ja zeker, probeer dit recept en ontdek zelf hoe je van het fruit een veganistisch voorgerecht maakt!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Verwijder de schil van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 3 cm dik en 3 cm breed. Leg de watermeloen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 1 uur in de oven, zodat het vocht verdampt. Het is niet erg als de sappen die op de bakplaat terechtkomen verbranden. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Roer intussen in een kom de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de ahornsiroop en de gember door elkaar. Leg de afgekoelde watermeloen in een bak en schenk de marinade eroverheen; zorg ervoor dat de watermeloen helemaal onder de marinade staat. Dek af en zet minimaal 1 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.
Snijd om te serveren de watermeloen in dunne plakken. Garneer met furikake, zoetzure radijs en wasabimayonaise.









