Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Traditionele tom kha kai met kip

Tom kha kai soep met kip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Houd je van een stevige soep? Voeg dan gekookte mihoen toe aan de tom kha kai voor extra vulling.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Houd je van een stevige soep? Voeg dan gekookte mihoen toe aan de tom kha kai voor extra vulling.
Tip
Je kunt tom kha kai ook prima vega maken. Probeer bijvoorbeeld dit recept voor vegetarische tom kha kai, met de plantaardige filetstukjes van Planted!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan, voeg de currypasta toe en bak al roerend ca. 1 minuut. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, voeg de gember, het citroengras, de limoenblaadjes en de lomboks toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30-40 minuten koken op laag vuur.

  2. Proef tussendoor of je de soep al pittig genoeg vindt. Is hij pittig genoeg? Verwijder dan de pepertjes alvast. Voeg de kip en paddenstoelen toe aan de bouillon en kook voor 15 minuten mee op laag vuur.

  3. Breng de soep op smaak met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. Verdeel de soep over soep kommen. Garneer met enkele blaadjes Thais basilicum.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Make it planted!

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (167 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!