
Traybake van pompoen en zoete aardappel, harissa en simitcroutons
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Een traybake is ideaal voor een doordeweekse dag of juist voor wanneer je voor je gasten grotere porties nodig hebt. Probeer dit vegetarische recept en je bent helemaal om!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Snijd voor de croutons de simit in gelijke stukken van ca. 2 cm. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met wat fleur de sel en bak de croutons in ca. 20 minuten krokant in de oven.
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in gelijke stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van dezelfde grootte als de pompoen. Pel de knoflooktenen. Pel de rode ui en snijd in parten. Verdeel de pompoen, de zoete aardappel, de knoflook en de ui over een grote bakplaat.
Meng de harissa met de olijfolie en wat zout en besprenkel de groenten met dit mengsel. Schep goed om.
Neem de croutons uit de oven en laat afkoelen.
Rooster de traybake in ca. 45 minuten gaar in de oven. Schep af en toe om.
Roer voor de saus alle ingrediƫnten door elkaar. Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe om de saus dunner te maken.
Verdeel de croutons voor het serveren over de traybake en geef de saus erbij.









