Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Traybake van pompoen en zoete aardappel in een schaal

Traybake van pompoen en zoete aardappel, harissa en simitcroutons

In samenwerking met SOUQ
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Een traybake is ideaal voor een doordeweekse dag of juist voor wanneer je voor je gasten grotere porties nodig hebt. Probeer dit vegetarische recept en je bent helemaal om!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de croutons

Voor de saus

Een traybake is ideaal voor een doordeweekse dag of juist voor wanneer je voor je gasten grotere porties nodig hebt. Probeer dit vegetarische recept en je bent helemaal om!
Variatietip
Benieuwd naar andere traybake recepten? Bekijk hier onze favorieten!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Snijd voor de croutons de simit in gelijke stukken van ca. 2 cm. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met wat fleur de sel en bak de croutons in ca. 20 minuten krokant in de oven.

  3. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in gelijke stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van dezelfde grootte als de pompoen. Pel de knoflooktenen. Pel de rode ui en snijd in parten. Verdeel de pompoen, de zoete aardappel, de knoflook en de ui over een grote bakplaat.

  4. Meng de harissa met de olijfolie en wat zout en besprenkel de groenten met dit mengsel. Schep goed om.

  5. Neem de croutons uit de oven en laat afkoelen.

  6. Rooster de traybake in ca. 45 minuten gaar in de oven. Schep af en toe om.

  7. Roer voor de saus alle ingrediƫnten door elkaar. Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe om de saus dunner te maken.

  8. Verdeel de croutons voor het serveren over de traybake en geef de saus erbij.

Per portie: 275 kcal | 32 g koolhydraten | 6 g eiwit | 14 g vet

Beeld en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!