Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Trifle met laagjes van Jumbo’s Feeststol met pistache, amarena en hazelnoten, gekonfijte citroen en wittechocoladeroom

Trifle van feeststol met pistache, amarena, gekonfijte citroen en wittechocoladeroom

In samenwerking met Jumbo
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Een feeststol met pistache, amarena en hazelnoten is van zichzelf al lekker, maar gecombineerd met gekonfijte citroen en witte chocoladeroom maak je er pas echt een feestje van!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de wittechocoladeroom

Voor de gekonfijte citroen

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • keukenpapier
  • spuitzak
  • trifleschaal of andere grote schaal

Lees verder na de advertentie

Een feeststol met pistache, amarena en hazelnoten is van zichzelf al lekker, maar gecombineerd met gekonfijte citroen en witte chocoladeroom maak je er pas echt een feestje van!
Wist je dat?
De feeststol met pistache, amarena en hazelnoten is verkrijgbaar bij Jumbo. Bij de stol krijg je een zakje pistachefondant en een zakje gevriesdroogde kersen om hem feestelijk mee te garneren.

Bereiding

  1. Verhit voor de room 200 ml slagroom met de vanille in een steelpan op laag vuur (breng niet aan de kook). Hak de witte chocolade en doe in een ruime kom. Giet de hete room op de chocolade en laat een halve minuut staan.

  2. Roer met een garde goed door tot de chocolade helemaal gesmolten en opgelost is. Roer de rest van de room erdoorheen. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast helemaal afkoelen.

  3. Blancheer voor de gekonfijte citroen de citroenschijven ca. 10 minuten in rustig kokend water. Schep uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het water weg.

  4. Giet 250 ml schoon water in de pan en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de citroenschijven toe en konfijt ze op laag vuur ca. 45 minuten tot de schil mooi glazig is geworden.

  5. Laat afkoelen in de siroop. Verwijder zoveel mogelijk de pitjes uit de citroen, als deze goed zacht is gaat dit makkelijk. Gooi de siroop niet weg, die gebruik je nog bij het opmaken van de trifle.

  6. Snijd de feeststol in plakken van ca. 1,5 cm dik en snijd die vervolgens in plakjes van ca 4 cm. Neem het vanillestokje uit de wittechocoladeroom en gooi weg. Klop de room met de suiker lobbig en schep in een spuitzak.

  7. Spuit een laag van de room op de bodem van de trifle-schaal. Leg er een laag kerstbrood op en wat stukjes citroen en een paar amarenakersen. Bedruip het brood met wat van de citroensiroop en wat pistachefondant*

  8. Bouw de trifle zo verder op tot je 4 of 5 lagen brood en room hebt. Decoreer de bovenkant van de trifle met de resterende citroen, de amarenakersen, de pistachefondant, de gevriesdroogde kersen* en wat gehakte pistachenootjes.

Per portie: 727 kcal | 74 g koolhydraten | 7 g eiwit | 60 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Variatietip
Liever een trifle met een traditionele feeststol? Dat kan! Probeer dan dit heerlijke recept met stoofperen en theesiroop.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!