Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tropische-granita-met-frambozen-en-ananaschips

Tropische granita met frambozen en ananaschips

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Snijd 9 zeer dunne plakjes van de ananas en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken van de pit. Pureer de rest van de ananas en de mango met het sinaasappelsap en 100 ml water.

  2. Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en laat het in de diepvries helemaal bevriezen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Bestrooi de ananasplakjes met de poedersuiker en laat de ananas ca. 2 uur drogen in de oven.

  4. Hak de ijsblokjes per ca. 8 stuks in een keukenmachine kort tot gruis. Doe het gruis in een bakje en zet dit weer in de diepvries.

  5. Neem de ananas uit de oven en laat de chips even afkoelen. Verdeel de granita over (gekoelde) glazen en verdeel de frambozen erover. Serveer de ananaschips erbij.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!