Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
roti

Roti met masala kip

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

In plaats van kikkerwerwten kun je het rotideeg ook maken met gekookte gele spliterwten of linzen. Wil je vegetarisch eten? Vervang de kip dan door een hardgekookt ei of bijvoorbeeld tempeh. Een tafelzuur maakt het helemaal af. De uien-curtido smaakt er lekker fris bij.

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Stamp de kikkererwten in een vijzel tot een grove pasta. Kneed van 400 g bloem, de kikkererwten, 10 g zout, 2 el olie en ca. 200 ml lauwwarm water een soepel, redelijk plakkerig deeg. Laat kort rusten.

  2. Bestuif het werkblad en een deegroller royaal met bloem. Verdeel het deeg in 10 porties en rol ze op een werkblad uit tot dunne ronde plakken. Bak de roti in een droge koekenpan aan beide zijden goudbruin.

  3. Schil de aardappels. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Snijd de kousenband in stukken van ca. 10 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode pepers in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode pepers en snijd ze in ringen. Snijd de kippendijfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper.

  4. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de kip in ca. 10 minuten goudbruin in. Voeg de ui, de knoflook, het masalapoeder en de peper toe en bak nog ca. 2 minuten. Blus af met 300 ml water en het bouillonblokje. Voeg de kousenband toe en kook ca. 10 minuten op middelhoog vuur.

  5. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Snijd ze in stukken en voeg toe aan de curry. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met de roti.

Per portie: 764 kcal | 95 g koolhydraten | 48 g eiwit | 19 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)