
Turkse pizza
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
De rijke smaken van de Turkse keuken komen in dit gerecht perfect samen. Ideaal als lunch, diner of zelfs als (late night) snack. Dan wil je hem het liefst gewoon zelfgemaakt, toch? Ga aan de slag met ons recept!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom goed door elkaar. Kneed in ca. 10 minuten tot een soepel, glanzend deeg. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed met elkaar. Zet afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C), het liefst met een pizzasteen erin.
Druk rustig de lucht uit het deeg en verdeel het in zo veel stukken als je pizza’s wil maken. Vorm bolletjes van het deeg. Rol telkens 1 bolletje op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zeer dun platbrood. Nu komt de truc: verdeel een deel van het gehaktmengsel over het deeg en strijk het met je vingertoppen goed glad uit over het deeg. Zorg ervoor dat het deeg niet scheurt. Schuif de lahmacun op een stuk bakpapier. Leg op de pizzasteen in de oven en bak de lahmacun in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van de pizza’s. Eigenlijk hoort er niks op, maar voel je vrij om er wat ijsbergsla, rode ui, tomaat en knoflooksaus op te doen. Rol strak op en genieten maar.










