
Zelf flatbread maken
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kneed van het zelfrijzend bakmeel, het zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de oregano fijn. Smelt de boter en meng er de knoflook en de oregano doorheen.
Hak de zongedroogde tomaat zeer fijn en meng hem met de olijfolie. Verdeel het deeg in ca. 12 porties. Rol de deegporties op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne plakken.
Verhit een grillpan. Snijd de deegplakken enkele malen in en gril het brood ca. 2 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk de broden direct na het grillen met de knoflookboter of de tomatenolie. Serveer de broden binnen een half uur.