Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vanillesoufflé met frambozencoulis

Vanillesoufflé met frambozencoulis

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg. Laat ca. 5 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 50 g suiker en roer de bloem erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het eidooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend tot het kookpunt. Schenk de crème in een kom, dek het oppervlak af met vershoudfolie en laat ca. 30 minuten afkoelen.

  2. Breng in een pannetje de frambozen met 50 g suiker rustig aan de kook. Kook ca. 20 minuten tot de frambozen uit elkaar vallen. Pureer de frambozencoulis met een staafmixer en wrijf de coulis door een fijne zeef.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Vet de souffléschaaltjes in met boter en bestrooi de binnenkant met ca. 2 el suiker. Tik de overtollige suiker uit de bakjes. 4 Klop de eiwitten met 2 el suiker stijf. Roer 1⁄3 van het eiwitschuim met een garde door de vanillecrème. Spatel er voorzichtig het overige eiwitschuim doorheen. Verdeel het beslag over de souffléschaaltjes. Strijk de bovenkant van het beslag glad met een paletmes. Ga met de punt van een mesje langs de rand van de schaaltjes om het beslag los te maken van de rand.

  4. Zet de soufflés voorzichtig in de oven en bak ze 10-12 minuten. Houd de ovenklep gesloten. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestuif ze met poedersuiker. Schep er wat van de frambozencoulis overheen en serveer direct.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)